85 گرم شکر، 150 گرم کره و نصف قاشق چایخوری وانیل را با همزن برقی هم میزنیم تا کرممانند شود.
برای دیدن فایل کامل این مطلب با مراحل و تصاویر بیشتر، اینجا کلیک کنید
مواد لازم
شیر 30 گرم
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
سیب دو عدد
کره 150 گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ سه عدد
پودر شکر 140 گرم
پودر دارچین یک قاشق مرباخوری
آرد گندم 280 گرم
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک بشقاب بزرگ از « پای سیب» خواهیم داشت.
مواد لازم برای تهیه ی پای سیب
دو عدد تخم مرغ برای خمیر پای و یک عدد زرده تخم مرغ برای روی پای. نصف قاشق چایخوری وانیل.
85 گرم (چهار قاشق غذاخوری) پودر شکر برای تهیه خمیر پای و 55 گرم (حدود سه قاشق) برای وسط و روی پای. یک قاشق مرباخوری بکینگ پودر معادل 6 گرم.
یک قاشق مرباخوری پودر دارچین معادل 6 گرم. دو عدد سیب نسبتاً درشت جمعاً حدود 400 گرم.
150 گرم کره معادل یک و نیم بسته کره صد گرمی. 280 گرم آرد گندم حدود چهارده قاشق غذاخوری و دو الی سه قاشق آرد دیگر برای تهیه خمیر روی پای نیاز میباشد.
30 گرم شیر حدود سه قاشق غذاخوری. یک قالب تارت به قطر 24 سانت.
همزن برقی. تخته و وردنه برای باز کردن خمیر.
روش تهیه:
85 گرم شکر، 150 گرم کره و نصف قاشق چایخوری وانیل را با همزن برقی هم میزنیم تا کرممانند شود.
یک تخم مرغ اضافه کرده و سی ثانیه هم میزنیم و بعد تخم مرغ دوم را اضافه کرده و باز سی ثانیه هم میزنیم و بعد شیر را اضافه کرده، هم میزنیم. 280 گرم آرد و یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده، کم کم به مواد اضافه کرده، هم میزنیم تا مایه پای آماده شود.
ته قالب پای را چرب کرده، دو سوم از خمیر را ته قالب پهن میکنیم. سیبها را پوست کنده، نازک برش داده و با یک قاشق شکر و 4 قاشق آب، کمی میپزیم تا نرم شده، آب آن تبخیر شود. وقتی سرد شد آن را روی خمیر میچینیم. یک قاشق مرباخوری دارچین و دو قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کرده، روی سیبها میپاشیم.
به یک سوم باقیمانده خمیر، آرد اضافه کرده، آن را ورز میدهیم (آن قدر آرد اضافه میکنیم تا خمیر به دست نچسبد). سپس کمی آرد روی تخته پاشیده و خمیر را با وردنه به قطر 2 الی 3 میلیمتر باز میکنیم.
نوارهای باریکی از خمیر جدا کرده و روی سیبها را با آن ها میپوشانیم (مطابق شکل). در آخر یک نوار دور تا دور پای قرار میدهیم.
یک عدد زرده تخم مرغ، یک قاشق مرباخوری پودر شکر و کمی وانیل را با هم مخلوط کرده، با یک برس روی خمیر میمالیم.
از نیم ساعت قبل فر را با حرارت متوسط (160 الی 180 درجه سانتیگراد) روشن کرده، قالب را در طبقه وسط فر، برای مدت 25 الی 30 دقیقه قرار میدهیم؛ تا زمانیکه روی خمیر طلایی شود. قالب را از فر درآورده تا کمی سرد شود. بعد از کمی سرد شدن، پای به راحتی از قالب جدا میشود. آن را درآورده، در یخچال میگذاریم تا کاملاً سرد شود.
پای را از یخچال درآورده، کمی پودر قند روی آن میپاشیم تا آماده پذیرایی شود. نوش جان.
کالری موجود در پای سیب
مقدار کالری موجود در کل پای سیب حدود 3450 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک چهارم پای سیب حدود 860 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک هشتم پای حدود 430 کیلوکالری میباشد.
:: موضوعات مرتبط:
انواع نان و کیک ,
,
:: برچسبها:
آشنایی با روش تهیه پای سیب
,